Palvelut

Hieronta

Klassisella hieronnalla tarkoitetaan pehmytkudosten erilaista käsintehtyä muokkausta. Hieronta on perinteinen hoitomuoto, jota voidaan käyttää kaikenikäisille.

Hieronta helpottaa kipua, rentouttaa ja laukaisee jännitystiloja. Käsittely vilkastuttaa verenkiertoa hetkellisesti hierottavalla alueella ja parantaa kudosten aineenvaihduntaa sekä auttaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Ja mikä parasta, hieronta on mukava ja rentouttava irtiotto arjesta!

Käsittelyn aikana voidaan käydä läpi isoja kokonaisuuksia tai keskittyä johonkin tiettyyn vaivaan tai osa-alueeseen asiakkaan tarpeen ja toiveen mukaisesti.

Hieronnassa apuna voidaan käyttää myös lämmintä savipakkausta. Lämpöhoito savipakkauksella on tehokas tapa lämmittää lihaksia paikallisesti ennen hierontaa ja sen aikana. Samaa pakkausta voidaan käyttää hieronnan aikana eri kehon alueisiin. Lämpöpakkauksen lämmittäessä hierotaan yleensä jotain muuta kehon aluetta - esimerkiksi savipakkauksen ollessa yläselän päällä hierotaan alaselkää.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnassa käytetään klassisen hieronnan otteita, joita sovelletaan urheilijan tarpeisiin. Hieronnassa huomioidaan urheilijan lajivaatimus, harjoitus tai kilpailukausi. Oletpa siis satunnaisesti hölkkäävä harrastelija, tai aktiivinen urheilija, voit hyötyä urheiluhieronnasta!

Kuumakivihieronta

Kuumakivet ovat luonnonkiviä, jotka sitovat itseensä lämpöä vapauttaen sitä tasaisesti iholle. Kivet lämmitetään n. 57-58 asteisiksi ja tasainen hierova käsittely tehostaa lämmön leviämistä verenkierron mukana eri puolille kehoa.

Kuumakivillä hierontaan tuotu lämpö on tehokkuuden lisäksi erittäin miellyttävän tuntuista. Puolihieronta yhdistettynä kuumakivihierontaan saa tehopaketin rentoutuksesta.

Hieronta raskaus- ja imetysaikana

Normaalisti etenevä raskaus terveellä äidillä ei ole este hieronnalle. Raskaudesta on kuitenkin hyvä kertoa ennen hieronnan alkua, jotta osaan ottaa asian huomioon hoitoa suunnitellessa, esimerkiksi lantion aluetta ei käsitellä voimallisesti.

Kun vatsallaan oleminen ei enää raskauden edetessä onnistu, voidaan asiakasta hyvin hoitaa kylkimakuulla tai istuma-asennossa.

Monesti odottavilla äideillä tulee erilaisia kipuja ja muita tuntemuksia johtuen raskauden aikaisista muutoksista. Selkä- ja niskahartiaseudun kivut ovat niistä tyypillisiä esimerkkejä. Raskauden jälkeenkään tilanne ei välttämättä heti helpota, jolloin syynä on mahdollisesti vauvan imetys- ja kantoasennot. Hierojalle on hyvä ilmoittaa myös, jos synnytyksestä on kulunut vain vähän aikaa.Hieronnan vasta-aiheet eli kontraindikaatiot

Hieronnalle on myös vasta-aiheita, eli syitä miksi hierontaa ei voida suorittaa. Epävarmoissa tilanteissa kannattaa kysyä hoitavalta lääkäriltä, soveltuuko hieronta sinulle.

Hieronnan vasta-aiheita ovat;

 • Bakteerien, virusten tai sienten aiheuttamat infektiot
 • Hemofilia eli verenvuototauti
 • Tulehdukset
 • Kuume
 • Krapula tai päihtyneisyys
 • Hoitamaton syöpä ja kasvaimet, joita ei ole tutkittu
 • Tarttuvat ihosairudet
 • Ihotunnon menetys tai merkittävä alenema (esim. ääreishermostonhalvaus)
 • Iskeeminen kudos (eli kudos, joka ei saa riittävästi happea tai verta johtuen esim. verisuonten ahtautumisesta)
 • Laskimo- ja valtimosairaudet, suonikohjut (suonikohjuja ympäröiviä alueita voidaan kuitenkin käsitellä, mutta suonikohjujen päältä ei saa hieroa)
 • Sydänsairaudet tai sen toiminnalliset häiriöt (sydämentahdistin). Vaatii aina lääkärin hyväksynnän, sillä hieronta saattaa rasittaa sydäntä.
 • Palo- ja paleltumavammat
 • Avohaava tai tuoreet vammat, kuten mustelmat, lihasruhjeet, revähtymät, venähdykset nyrjähdykset